BOUWpakket: zelf bouwen

Er zijn mensen van wie het een lang gekoesterde wens is om eens in hun leven hun woning EIGENHANDIG te bouwen.

Met de bouwpakketten van Wonen in Hout BV is dit zeker realiseerbaar, maar in de praktijk niet altijd even haalbaar. Voor de bouw van grotere huizen zullen wij dit dan ook niet snel adviseren.

Bezint eer ge begint…

Voor velen zal het bij dromen blijven, want een huis zelf bouwen is en blijft een fysieke en mentale uitdaging. Zo is het heel prettig als je stressbestendig bent, over geduld en een goed organisatietalent beschikt. En als u besluitvaardig bent, want je komt voor een enorme hoeveelheid keuzes te staan…

En hoe staat het met uw gezondheid? En uw bouwtechnisch inzicht? Heeft u eigenlijk wel voldoende aaneengesloten tijd om uw woning geheel zelf te bouwen?

Zijn er wel voldoende handen beschikbaar? De hele klus in uw eentje klaren is niet te doen en vanuit het oogpunt van veiligheid ook niet aan te raden. Raadzaam is om de bouwklus met minimaal 2 à 3 personen uit te voeren. Ook vanwege het gewicht en/of de afmetingen van de materialen zijn meerdere mensen in het bouwproces noodzakelijk.

Waarom eigenhandig bouwen?

Simpel: omdat het financieel aantrekkelijk is

Personeelskosten vormen standaard een groot deel van de bouwkosten van een nieuwe woning, dus u kunt veel geld besparen door werkzaamheden waar u anders voor moet betalen, zelf uit te voeren. Zelf bouwen is dus simpelweg goedkoper

Bovendien krijg je vaak meer vierkante meters woning dan bij een in prijs vergelijkbare seriematig gebouwde woning.

Geheel naar eigen smaak en woonwensen

Wanneer je zelf gaat bouwen kun je al je woonwensen realiseren. Van het kiezen van de ideale locatie tot de optimale indeling van de woning; van de gewenste afmetingen tot het materiaalgebruik.

Ook de mogelijkheid om te kunnen wonen in een energiezuinig of zelfs energie-neutrale woning kan een van de beweegredenen zijn.

Diverse soorten bouwpakketten: naar uw eigen ontwerp of ’n cataloguswoning

De eerste keuze waar u voor komt te staan is te bepalen of u een woning naar EIGEN ONTWERP wilt gaan bouwen of dat u liever een keuze maakt uit de cataloguswoningen die als zelfbouwpakket geleverd worden.

Bouwpakket van CATALOGUS woning

Een leverancier van bouwpakketten van woningen is bijvoorbeeld de firma AVRAME.

Zij hebben een hele reeks modellen gemaakt op basis van het model van de Hoofdletter A. Piramide-vormig dus, met een verdieping erin.

Het voordeel van een woning gaan bouwen van Avrame is dat zij u met heel veel informatieve- en instructiefilmpjes op weg helpen. Dat maakt het hele proces een stuk makkelijker!

En naast het feit dat het hele leuke, bijzondere woningen zijn, heeft u ook snel inzicht in wat de kosten zullen gaan worden. Op hun website kunt u namelijk eenvoudig aangeven welk type woning, in welke afmeting en met welke opties u zou willen gaan bouwen. Handig, toch?

Tip: Vindt u de Avrame woningen wel mooi, maar wilt u niet zelf bouwen? Wij kunnen de Avrame woningen ook voor u LATEN bouwen in PREFAB Houtskeletbouw. De woning wordt dan anders opgebouwd, maar qua vorm en uiterlijk zijn de gebouwde woningen identiek. Houdt er wel rekening mee dat de prijs dan wel een stuk hoger zal zijn.

Bouwpakket van UW EIGEN ONTWERP woning

Wanneer u onbeperkt wilt zijn in uw ontwerpmogelijkheden dan kunt u een bouwpakket laten maken van een geheel eigen ontwerp. Uiteraard moet u hiervoor wel aan de slag met een architect om officiële bouwtekeningen te verkrijgen.

Wanneer u uw eigen ontwerp woning wilt gaan bouwen, dan heeft u bij ons de keuze uit de volgende HOUTbouwmethodes:

NOTE: Klik op de bovenstaande afbeeldingen voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende opties.

Bouwpakketten met duidelijke bouwinstructie

Onze houtbouwpakketten worden op grote pallets afgeleverd op de bouwplaats. Zij gaan vergezeld van duidelijke bouwtekeningen waarop alle materialen in overeenstemming met de bouwtekeningen zijn genummerd.

In deze pakketten zitten alle benodigde houtdelen + wat reserve houtdelen, benodigd voor het bouwen van het huis alsmede het volledige pakket aan kozijnen, deuren en glaswerk en eventuele trappen.

Indien nodig voor de constructie worden betreffende ijzerwaren bijgeleverd.

Schroeven en spijkers voor bijvoorbeeld dak- en vloerdelen zijn niet bijgeleverd daar men deze vaak met lucht-tackers vastzet. Wel worden draadeinden en moeren bijgeleverd om de verschillende balkenlagen op strategische plaatsen met elkaar te verbinden.

Bouwbegeleiding is mogelijk

Als u toch liever wat hulp wilt bij de bouwklus, dan is zelf bouwen onder begeleiding en assistentie van een bouwbegeleider ook mogelijk.

Niet alles zelf doen?

Wel wat zelf doen, maar niet de hele woning vanaf de grond af opbouwen? Dan is CASCO BOUW voor u misschien een optie.