Ja, dit is absoluut mogelijk, maar wij zullen dit bij de grotere huizen niet adviseren.

1. beschikt u over voldoende aaneengesloten tijd om uw woning geheel zelf te bouwen.

2. beschikt u over voldoende mankracht (minimaal 2 à 3 personen)

3. beschikt u over bouwtechnisch inzicht.

ZELF bouwen is goedkoper

Door de woning geheel zelf te bouwen kunt u veel geld besparen. Wel is het raadzaam om de bouwklus met minimaal 2 à 3 personen uit te voeren; vanwege het gewicht van de materialen en uit oogpunt van veiligheid.

Duidelijke bouwinstructie

Alle materialen uit de bouwpakket zijn in overeenstemming met de bijgeleverde bouwtekeningen duidelijk genummerd.

Als u toch liever wat hulp wilt bij de bouwklus, dan is zelf bouwen onder begeleiding en assistentie van een begeleider ook mogelijk. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld casco bouw.

Hoe wordt een zelfbouwpakket aangeleverd?

Onze hout stapelbouw-bouwpakketten worden op pallets geleverd op de bouwplaats en gaan vergezeld van duidelijke bouwtekeningen.

In deze pakketten zitten alle benodigde houtdelen + wat reserve houtdelen, benodigd voor het bouwen van het huis alsmede het volledige pakket aan kozijnen, deuren en glaswerk en eventuele trappen.

Indien nodig voor de constructie worden betreffende ijzerwaren bijgeleverd.

Bouwpakket inclusief schroeven?

Schroeven en spijkers voor bijvoorbeeld dak- en vloerdelen zijn niet bijgeleverd daar men deze vaak met lucht-tackers vastzet. Wel worden draadeinden en moeren bijgeleverd om de verschillende balkenlagen op strategische plaatsen met elkaar te verbinden.

Welk gereedschap heb je nodig bij zelfbouw?

Verder zijn tijdens de bouw een paar stevige spanbanden en zware (voor) hamers aan te bevelen, een goede schroefmachine en een paar sterke mannen!

Zo ja, dan is het mogelijk om uw houten woning zelf te bouwen.