Wij verkopen doorgaans GEEN standaard huizen

En werken daarom kunnen we niet met een vaste prijslijst werken..

Bij ons koopt u een woning, die in samenspraak met de architect naar uw woonwensen is ontworpen

Hierbij hebben we te maken met een grote hoeveelheid aan variabelen. Allen zijn van invloed op de prijs.

  Om er maar een paar te noemen:

  • welke uitstraling moet de woning krijgen; zowel aan de binnen-als de buitenzijde; zelfde soort hout aan binnen en buitenzijde; of bv. binnen gestuct en buiten deels in Red Ceder hout en metaal…
  • welke afmetingen : woonoppervlakte, inhoud van de woning
  • hoeveelheid glas in de woning en afmetingen van de raampartijen; standaard maten zijn goedkoper dan afwijkende maten
  • aantal woonlagen
  • soort fundering 
  • soort dak: aan de verschillende dakbedekkingen hangt een verschillend prijskaartje; ofwel omdat het materiaal in prijs verschilt ofwel omdat het meer werk is om aan te brengen en daardoor meer manuren kost. 
  • kiest u voor sleutelklaar of wilt u een deel zelf doen
  • etc.
Prijsindicatie kunnen we u wél geven

Als u al enig idee heeft van wat u wilt dan kunnen we vrij snel aangeven of uw plannen in onze ogen, binnen uw budget haalbaar zijn.

Soms hebben mensen een heel irreëel beeld van de kosten van het bouwen van een huis. Met alleen de aankoop van de grond en de bouw van het huis zelf ben je er nog niet. Er zijn altijd veel bijkomende kosten. 

Vraag snel een prijsindicatie  zodat u vroegtijdig weet of uw plannen mogelijk haalbaar zijn. Past het binnen de financiële mogelijkheden? Vervolgtraject!

Zodra duidelijk is of uw plannen kans van slagen hebben, kunnen we het vervolgtraject in gang zetten. (Bekijk ons stappenplan).

Wij denken sowieso met u mee! 

Uiteraard zullen we ook met u meedenken indien uw wensen in eerste instantie boven uw budget lijken te komen.

Op basis van onze ervaring en creatieve inzicht kan het zijn dat wij nog andere mogelijkheden zien waarop u toch een (houten) woning naar uw wens kunt verkrijgen.

Wellicht kan de prijs positief beïnvloed worden door voor een andere bouwmethode te kiezen. Ook door het zelf uitvoeren van een deel van de werkzaamheden kunt u de prijs verlagen.

Er komt zoveel kijken bij het bouwen van een huis, dat u misschien ook op bepaalde punten uw wensen wat zou kunnen bijstellen om toch het huis te kunnen verkrijgen dat u voor ogen had; zónder daarbij op kwaliteit of comfort in te leveren.

Note:

  • Onze prijzen zijn altijd exclusief fundering én begane grond vloer (daar deze afhankelijk is van de soort fundering).
  • alle modellen getoond op deze site dienen ter inspiratie. Wij hebben géén standaard modellen waaruit u een keuze moet maken; Bij ons ontwerpt de architect met u samen het huis dat voldoet aan uw woonwensen en uw smaak.