Doorgaans verkochten we geen standaard huizen…

waardoor we niet met een vaste prijslijst konden werken.

Maar…

tegenwoordig hebben we ook catalogus woningen en woningen die kant-en klaar uit de fabriek komen en zo vanaf de vrachtwagen op uw kavel worden geplaatst (bv. KODA)

Daarvan staan de prijzen wel op onze website of verwijzen we u door naar de website van de betreffende leverancier (bv. Avrame) .

Prijzen van maatwerk woningen

Voor maatwerkwoningen kunnen wij u uiteraard geen vaste prijs geven, maar doorgaans wel in een vroeg stadium een prijsindicatie.

Daarbij maakt het niet uit of u interesse heeft in een volledig houten woning (hout stapelbouw, houtskeletbouw) of voor bv. een prefab woning kiest.

Uiteraard is onze prijsindicatie een vrij grove berekening, want bij een maatwerk woning hebben we te maken met een grote hoeveelheid aan variabelen. En zoals u zult begrijpen zijn al die variabelen van invloed op de prijs.

  Om er maar een paar te noemen:

 • welke uitstraling moet de woning krijgen; zowel aan de binnen-als de buitenzijde; zelfde soort hout aan binnen en buitenzijde; of bv. binnen gestuct en buiten deels in Red Ceder hout, metaal of baksteen…
 • welke afmetingen : woonoppervlakte, inhoud van de woning
 • hoeveelheid glas in de woning en afmetingen van de raampartijen; standaard maten zijn goedkoper dan afwijkende maten
 • aantal woonlagen
 • soort fundering (afhankelijk van bv. gebied waar de woning moet komen, de eisen van de gemeente of het soort woning)
 • soort dak : bakstenen, metaal of een groendak bv. Aan de verschillende dakbedekkingen hangt een verschillend prijskaartje; ofwel omdat het materiaal in prijs verschilt ofwel omdat het meer werk is om aan te brengen en daardoor meer manuren kost. 
 • welk opleveringsniveau of wilt u een bouwpakket om uw woning zelf te bouwen? Kiest u voor sleutelklaar of wilt u een deel zelf doen (casco-oplevering)
 • etc.

Hoe meer info we hebben, hoe beter de prijsindicatie

Hoe meer u al weet, hoe nauwkeuriger onze indicatie. Dus een grove schets met maataanduidingen (liefst ook afmetingen van de raampartijen) zou in deze fase ideaal zijn (maar niet noodzakelijk).

Prijsindicatie geeft aan of uw plannen haalbaar zijn

Als u al enig idee heeft van wat u wilt dan kunnen we vrij snel aangeven of uw plannen in onze ogen, binnen uw budget haalbaar zijn. En nee… daarbij rekenen we niet naar uw budget toe. We vragen u wat u qua woning in gedachten heeft en welk deel van uw budget u gereserveerd heeft voor de bouw van uw woning.

Soms hebben mensen een vrij irreëel beeld van de kosten van het bouwen van een huis. Met alleen de aankoop van de grond en de bouw van de woning zelf ben je er natuurlijk nog niet. Er zijn altijd nog veel bijkomende kosten (denk bv. aan architectkosten, aansluitkosten, vergunningen, installaties, etc.). 

Dan willen ze een grote energie-neutrale woning met allemaal fantastische installaties en technische snufjes, maar dan blijkt dat ze voor de bouw van de woning nog maar heel weinig geld over hebben. En ja… dat wordt dan wel een heel klein huisje.

Misschien eerst meer geld voor de woning uittrekken en later die technische snufjes aanbrengen en die andere fantastische plannen uitvoeren? Vergeet niet dat wanneer het huis gebouwd is, er nog verhuiskosten zijn en het huis ook nog aangekleed en ingericht moet worden. En dan de tuin nog…

In een eerste gesprek wordt voor u (en ons) al veel duidelijk

Vraag snel een prijsindicatie  zodat u vroegtijdig weet of uw plannen binnen uw financiële mogelijkheden zouden kunnen passen.

Zodra duidelijk is of uw plannen kans van slagen hebben, kunnen we het vervolgtraject in gang zetten. (Bekijk ons stappenplan).

Plannen niet haalbaar? Misschien andere bouwvorm? Of een cataloguswoning?

Soms lijken uw wensen in eerste instantie boven uw budget te komen, maar wellicht kan de woning die u wenst ook in een andere bouwmethode gebouwd worden. Of kan er gekozen worden voor een iets kleinere woning of andere materialen zodat de woning wel financieel haalbaar kan zijn. Ook door het zelf uitvoeren van een deel van de werkzaamheden kunt u de prijs verlagen.

Op basis van onze ervaring en creatieve inzicht kan het zijn dat wij nog andere mogelijkheden zien waarop u toch een (houten) woning naar uw wens kunt verkrijgen.

Note:

 • Onze prijzen zijn altijd exclusief fundering. Bij de maatwerk-woningen doorgaans ook zonder de begane grond vloer (daar deze afhankelijk is van de soort fundering).
 • Behalve de cataloguswoningen en kant-en klare units dienen de andere op onze website getoonde modellen slechts ter inspiratie. Bij ons ontwerpt de architect met u samen het huis dat voldoet aan uw woonwensen en uw smaak. 
 • Houdt er rekening mee dat de prijsindicatie die u nu krijgt, geldt voor de prijzen die de produkten, de materialen en de manuren nu kosten. De laatste jaren zijn de prijzen van bv beton ineens in enorm in prijs toegenomen…