Door onze ervaring met de diverse houtbouw-technieken, kunnen wij ook met combinaties werken van HOUT STAPELBOUW en HOUT SKELETBOUW.

Design technische redenen of gemeentelijke eisen

Houtstapelbouw met zichtbare hoekverbindingen.

Je kunt kiezen voor een combinatie-bouw omdat je dit simpelweg mooier vindt vanwege de strakke hoeken die je hierdoor aan de buitenzijde krijgt i.p.v. de zichtbare houtverbindingen.

Het kan ook zijn dat de gemeente bijvoorbeeld stelt dat de buitenmuren van de woning voorzien moet zijn van een stenen buitenwand en jij graag een houten woning wilt.

Door te kiezen voor deze combinatie-methode heb je in de woning het echte ‘houten-huis-gevoel’ terwijl de woning aan de buitenzijde een traditionele wandafwerking kan hebben.

In zo’n geval kan dan het basishuis (de ‘binnenschil’) in stapelbouw gebouwd worden met een afgewerkte buitenwand in steen. Maar dat kan net zo goed kunststof of bijvoorbeeld staal zijn.

Buitenwand afwerkingsmogelijken bij combinatiebouw

  • (bak)steen
  • hout 
  • staal
  • kunststof 

Ook voor zelfbouw

Wanneer je zelf je woning wilt bouwen, kan deze combinatiemethode een prima manier kan zijn. De gestapelde binnenschil van de woning staat relatief snel en is betrekkelijk eenvoudig zelf te doen. Daarna kun je de leidingen en isolatie aanbrengen aan de buitenkant van de woning en deze dan weer afdekken met een materiaal naar keuze. 

Voordelen combinatiebouw t.o.v. houtstapelbouw

  • strakke hoekverbindingen aan de buitenzijde
  • vrijheid in afwerking aan de buitenzijde; bv. hout, baksteen, kunststof (platen) of bv. staal
  • door de vrijheid in wandafwerking aan de buitenzijde, heb je de mogelijkheid te kiezen voor een onderhoudsvrij materiaal terwijl je binnen toch het ‘hout-gevoel’ hebt.

Ter illustratie van de combinatiebouw methode

Op de hieronder geplaatste foto’s kun je een woning zien waarbij de basiswoning in de hout massief-bouw is opgebouwd (stapelbouw) met een buitenwand-afwerking van hout.

Uiteraard zullen wij altijd altijd met ú en de architect kijken wat designtechnisch en budgettair technisch voor u de beste bouwmethode is.