Door onze ervaring met de diverse houtbouw-technieken, kunnen wij ook met combinaties werken van HOUT STAPELBOUW en HOUT SKELETBOUW.

Design technische redenen of gemeentelijke eisen

Je kunt kiezen voor een combinatie-bouw omdat je dit simpelweg mooier vindt vanwege de strakke hoeken die je hierdoor krijgt i.p.v. de zichtbare houtverbindingen. Het kan ook zijn dat de gemeente bijvoorbeeld stelt dat de buitenmuren van de woning voorzien moet zijn van een stenen buitenwand.

In zo’n geval kan dan het basishuis in stapelbouw gebouwd worden met een afgewerkte buitenwand in steen. Maar dat kan net zo goed kunststof of bijvoorbeeld staal zijn.

Op de hieronder geplaatste foto’s kun je een woning zien waarbij de basiswoning in de hout massief-bouw is opgebouwd (stapelbouw) met een buitenwand-afwerking van hout.

Uiteraard zullen wij altijd altijd met ú en de architect kijken wat designtechnisch en budgettair technisch voor u de beste bouwmethode is.

   

Voorbeeld van een woning waarbij de basiswoning is opgericht in de hout stapelbouw-methode die wordt afgewerkt met een wandafwerking van 30 mm hout.

     
   
DSC_0255

Dezelfde woning als links, maar nu is de gehele buitenkant afgewerkt met hout zodat de hoekverbindingen weg zijn gevallen.

                    
voorbeeld_combinatie_houtbouw

Dezelfde woning, nu ook geschilderd. Een woning met strakke hoeken aan de buitenkant en zichtbare houtverbindingen aan de binnenkant.

   

Houten woning gebouwd volgens de dubbelwandige hout stapelbouw methode

    
       
 

 

Houten woning gebouwd volgens de dubbelwandige hout stapelbouw methode

 

   
 

Dubbelwandige hout stapelbouw methode met zichtbare hoekverbindingen