PROJECT: Amsterdam-Noord

Dijkwoning in Zaanse stijl

Vrijwel klaar is deze fraaie dijkwoning in Zaanse stijl in Amsterdam Noord. Het bijzonder aan deze woning is dat er een combinatie van verschillende bouwmethoden wordt gehanteerd .
 
Vanwege de voortschrijdende vraag naar een woning met hogere isolatie en EPC waardes, maar wel duurzaam ecologisch, economisch en comfortabel, hebben wij hier gekozen voor een combinatie van Passief-bouw* met houtskeletbouw.
 
Passief blokken zijn duurzame, ecologisch vriendelijke kunststof blokken gevuld met beton.passiefbouw
 
De hoge isolatiewaardes van de bouw met de zogenaamde 

Passief blokken zorgen voor een extreme isolatiewaarde van een deel van de buitenmuren en binnenmuren.
 
Het resterende deel van de buitenmuren en het dak wordt in houtskeletbouw gebouwd voor een ecologisch en comfortabel leefklimaat (ademen van het huis).
 
Het geheel wordt stijlvol afgewerkt met een duurzaam houten schil van Zaans rabat hout.
 

Modern én rustiek

Het contrast tussen de historisch gevormde voorgevel en de de moderne achtergevel zijn groot. Dit ontwerp van YBB architecten Yvo van Basten Batenburg is dan ook goed voorbeeld van hoe modern kan worden gewoond zonder het rustieke straatbeeld te verstoren.

Invalid Displayed Gallery

 
pijltjes_naar_rechtspijltjes_naar_links Klik op een willekeurige foto om de foto’s te vergroten. Met de pijltjes onder de foto kun je door de foto’s bladeren. Met de  escape toets kun je de foto’s weer verkleinen.