Vanaf juli 2019 NIEUW in ons assortiment!

update 28 juni 2019:

Goed nieuws! We hebben inmiddels heel veel informatie gekregen over de woningen die wij nu mogen gaan verkopen. Onduidelijkheden over de benaming van de woningen en de diverse handelsnamen die we tegenkwamen aangaande deze woningen zijn naar onze volle tevredenheid opgehelderd.

De woningen die wij gaan verkopen gaan wij betrekken uit Letland, bij het bedrijf VITHAUS (onderdeel is van HomeLand Latvija). Zoals u wellicht weet behoort Letland tot de Europese Unie wat de handel met Nederland een stuk makkelijker maakt.

De VITHAUS woningen zijn een upgrade van de vooral in Rusland populaire Dubldom woningen en bovendien speciaal ontwikkeld voor de Europese markt. Hierbij is uiteraard rekening gehouden met de strengere Europese regelgeving maar bijvoorbeeld ook met de smallere wegen waarover de woningen vervoerd moeten worden.

Wat is er zo bijzonder aan deze woningen?

VITHAUS woningen zijn moderne energiezuinige houtskeletbouw woningen die bestaan uit modules. Zogenaamde ‘modulaire woningen’.

Dit houdt in dat ze geheel in de fabriek geproduceerd worden en dan in z’n geheel of in delen naar de bouwplaats verhuisd worden.

Binnen zo’n 3 weken wordt de woning op de bouwplaats in elkaar gezet en geïnstalleerd. Geen rommel op de bouwplaats dus en snel wonen!

Voordelen module woningen:

  • Gegarandeerde kwaliteit doordat de gehele bouw in de fabriek plaats vindt onder ideale omstandigheden.
  • Minimale hoeveelheid materiaalverlies en productieafval door de fabricage in de fabriek.
  • Kosteneffectief bouwen en strakke planning mogelijk door de bouw in de fabriek.
  • De opdrachtgever (U dus) kan zijn nieuwe woning voorafgaande aan de levering in levende lijve gaan zien en keuren in de fabriek. Door een bezoekje te brengen aan de fabriek weet u zeker dat het huis dat geleverd gaat worden aan uw wensen voldoet. Eventuele onjuistheden kunnen dan nog verholpen worden.
  • Snelle opbouw op de kavel, dus weinig overlast voor de omgeving en geen rommel op de bouwplaats.
  • Minder keuzestress dan bij een volledig op maat voor u ontworpen woning
  • Geen of minimale invloed van het weer op de levering van uw woning

Fundering

De woningen worden geleverd met een houten constructievloer dus hebben slechts een beperkte (ring) fundering nodig.

De fabrikant zelf heeft de keuze uit 2 verschillende fundaties. Het ontwerp is bedoeld om een stukje van de grond te staan (60-100cm), daarom heeft men bij de fabrikant de keuze uit (circulaire) schroefpalen of sterke holle palen die met beton worden afgevuld. Hierop wordt dan een basisframe bevestigd alwaar de woning op wordt geplaatst.

Het is aan de constructeur in Nederland om te bepalen of dit afdoende is voor de Nederlandse normen.

De soort fundering is afhankelijk van de lokatie waar de woning geplaatst moet worden en de voorwaarden die de gemeente en/of hypotheekverstrekker stellen.

2 lijnen woningen: KOSHAUS en CUBEHAUS.

Onderstaande de diverse modellen. De CUBEHAUS woningen volgen nog. Niet alle gegevens zijn ons daarvan al bekend.

Dowload de catalogus met de KOSHAUS modellen

Prijzen

Per 15 september 2019 zijn de prijzen iets gewijzigd. Wij zetten de nieuwe prijslijst zo snel mogelijk online.