COMBINATIE stapelbouw en houtskeletbouw

Hoe zit het met de combinatie van de Houtstapelbouw en Houtskelet bouw? 

WP_20140610_001

Voorbeeld van een woning waarbij de basiswoning is opgericht in de hout stapelbouwmethode die wordt afgewerkt met een wandafwerking van 30 mm hout.

Door onze ervaring met de diverse houtbouw-technieken, kunnen wij ook met combinaties werken van HOUT STAPELBOUW en HOUT SKELETBOUW. Dit kunnen design technische redenen zijn, maar soms stelt de gemeente bijvoorbeeld dat de buitenmuren van de woning voorzien moet zijn van een stenen buitenwand. In zo’n geval kan dan het basishuis in stapelbouw gebouwd worden met een afgewerkte buitenwand in steen. Maar  dat kunnen net zo goed kunststoffen of bijvoorbeeld staal zijn. Op de hiernaast geplaatste foto kun je een woning zien waarbij de basiswoning in de hout massiefbouw is opgebouwd (stapelbouw) met een buitenwand-afwerking van hout. Het design-technische voordeel van deze methode ten opzichte van de dubbelwandige stapelbouw, is het wegvallen van de zichtbare hoekverbindingen. De woning krijgt dus ‘strakkere’ hoeken.   Hoe ziet dat eruit?

Dubbelwandige hout stapelbouw methode met zichtbare hoekverbindingen

DSC_0255

Houten woning gebouwd in een combinatie van stapelbouw met houtafwerking aan de buitenkant. Hoekverbindingen vallen weg.

               
DSC_0270

Houten woning gebouwd volgens de dubbelwandige hout stapelbouw methode

   
voorbeeld_combinatie_houtbouw

Zelfde houten woning gebouwd in een combinatie van stapelbouw met houtafwerking aan de buitenkant.

               
20141010_130033

Houten woning gebouwd volgens de dubbelwandige hout stapelbouw methode

    Uiteraard zullen wij altijd met u en de architect kijken wat designtechnisch en budgettair technisch voor u de beste bouwmethode is.